Fluweelzachte forelmousse

Fluweeelzachte forelmousse

Met de paasdagen voor de deur verheugen veel mensen zich op een heerlijke paasbrunch met vrienden of familie. Hier een supermakkelijk receptje. Oh zo eenvoudig te maken maar wat is ie lekker.

Wat heb je nodig?

  • Een pakje gerookte forelfilet
  • 2 eetlepels (volle) kwark
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Halve citroen
  • Snufje witte gemalen peper
  • Een appeltje
  • Bieslook of cress ter garnering.

 

Aan de slag!

Pluk de forelfilet in kleine stukjes en doe die in de mengbeker van je staafmixer, een kom o f de keukenmachine. Voeg daar de kwark, mayonaise, peper en het sap van een halve citroen aan toe. Dit ga je met de staafmixer of keukenmachine mengen tot een smeuïge massa. Vind je de massa nog wat te stevig voeg dan nog een klein beetje kwark toe tot je de gewenste dikte bereikt hebt.

Snijd het appeltje in hele kleine blokjes en schep deze snel door de mousse heen. Het zuur in de mousse zal ervoor zorgen dat je appelblokjes niet gaan verkleuren.

Nu ben je dus eigenlijk al klaar. Je kunt de mousse serveren in kleine glaasjes als hapje maar je zou deze ook kunnen presenteren op een schaal bij de brunch want als beleg voor op je verse broodje is deze mousse ook heel geschikt. Voor welke presentatievorm je ook kiest, natuurlijk nog wel even leuk afgarneren met wat sprietjes bieslook of een blaadje cress.

Supereasy toch?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*