Geitenkaasterrine

Culinair Festijn, kookworkshops, receptenAlleen al van de kleurtjes van deze geitenkaasterrine word je helemaal vrolijk. Maar,  ook niet onbelangrijk, hij is ook nog eens verrukkelijk van smaak. De intense smaak van de geitenkaas combineert leuk met de aardse smaken van de biet.

Je kunt de terrine serveren als lunch maar ook als voorgerecht of tussendoortje. Lekker veelzijdig dus.

Wat heb je nodig

  • 3 chioggia bieten
  • sap en rasp van een limoen
  • 1 eetlepel bieslook, fijn gehakt
  • 2 eetlepels bladpeterselie, fijn gesneden
  • 1 eetlepel oregano, fijn gehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngeraspt
  • 400 g verse geitenkaas
  • zeezout en zwarte peper.

Aan de slag
Bekleed een cakeblik met plastic folie, Laat voldoende folie over de rand hangen om de vorm mee af te dekken als hij helemaal gevuld is.

Verwarm de oven voor op 170°C. Borstel de bieten schoon en verpak ze in aluminiufolie. Leg ze in de oven op een rooster en laat ze in een uurtje gaar roosteren.

Meng intussen de limoenrasp, sap, alle kruiden en de knoflook,  in een kom door de geitenkaas. Breng op smaak met zout en peper. Laat de bietjes afkoelen en schil ze. Snijd de bieten in dunne plakken.

Leg een laag bietjes op de bodem van de vorm en strijk daar een laagje geitenkaas over. Herhaal dit nog twee keer. Dek de bovenkant vervolgens af met nog een laagje bietjes.

Sla het folie over de vulling zodat de terrine goed is bedekt. Nu gaan we er een gewicht opzetten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om er een ander cakeblik bovenop te zetten en dat te vullen met een pak suiker. Zet de vorm in de koelkast om hem te laten opstijven (minimaal 8 uur) .

Voor het serveren sla je het folie weer open. Zet nu een schaal omgekeerd op het cakeblik. Keer het geheel in een snelle beweging zodat de terrine op de schaal ligt. Snijd hem in plakken of server hem in zijn geheel zodat iedereen er zelf een stukje af kan snijden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*