Kruidnootjescake

KruidnootjescakeAfbeeldingsresultaat voor mijter met pepernoten

Het weekend staat weer voor de deur. Tijd om lekker te bakken en te kokkerellen. En dit weekend ook voor veel mensen sinterklaas vieren. En bij sinterklaas hoort natuurlijk lekker snoepen. Al deze ingrediënten zijn aanwezig in het onderstaande recept.

Tot onze grote spijt stond deze cake zelfs zo garant voor lekker snoepen dat we echt helemaal vergeten zijn er eerst een foto van te maken. Stom hè? Zo lekker was hij dus! Wie weet misschien meldt een van de voorproevers zich nog om te vertellen hoe de cake smaakte want uiteraard hebben we hem wel gedeeld.

Wat heb je nodig?

·         200 gr roomboter, op kamertemperatuur

·         200 gr witte basterdsuiker

·         200 gr zelfrijzend bakmeel, dubbel gezeefd

·         3 eieren, op kamertemperatuur

 

·         1 tl speculaaskruiden

·         1 el crème fraîche

·         150 gr kruidnootjes

·         75 gr amandelschaafsel.

En verder heb je een ingevet en met bloem bestoven cakeblik nodig.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160°C.

Meng met de mixer de boter en de suiker tot een smeuïg geheel. Voeg al kloppende een voor een de eieren toe en vervolgens beetje voor beetje het bakmeel en de speculaaskruiden.

Schep tenslotte nog een eetlepe crème fraîche erdoor heen en last but not least…. De kruidnootjes.

Doe het beslag in de cakevorm en strooi er het amandelschaafsel over heen.

Plaats de cakevorm in de oven en bak de cake in 60-70 minuten gaar. Houd hem tegen het einde van de baktijd goed in de gaten. Als de amandelen te donker worden dan kun je de vorm afdekken met een stukje aluminiumfolie.

Test met een satéprikker of de cake gaar is. Wanneer je de prikker in de cake steekt en deze komt er droog terug uit, dan is je cake voldoende gebakken.

Smullen maar! En een gezellige sinterklaas natuurlijk.

???

???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*