Pesto van geroosterde walnoten

pesto, walnoten
 

Wat is er nou lekkerder en smaakvoller dan zelfgemaakte pesto? Van het equivalent dat in potjes verkocht wordt hebben wij nooit wat begrepen. En waarom zou je je daar ook aan overleveren als het zo eenvoudig zelf te maken is? Aan de slag dus.

Wat heb je nodig?

Deze hoeveelheid is nodig voor ongeveer 300 gr pesto

  • 100 gr walnoten
  • 3-4 el Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 3-4 el platte peterselie (of rucola; of een mix van beide)
  • ½ teentje knoflook, gepeld
  • 275 ml olijfolie
  • 2 el ricotta
  • Zout en peper

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200°C.

Spreid de walnoten uit op een bakplaat en rooster ze 6 minuten in de oven. Maal in een blender de geroosterde walnoten met de rest van de ingrediënten tot een gladde saus.

Deze pesto is heerlijk om direct te serveren. Nog lekkerder wordt de pesto als je ‘m eerst nog 1-2 dagen laat staan zodat de smaken nog beter in kunnen trekken. Afgedekt met een laagje olie kun je deze pesto tot een week in de koelkast bewaren. Het is ons echter nog nooit gelukt om er zo lang van af te blijven 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*